Spørg Bolius

Kan vi komme ud af aftale med håndværker, da vores økonomiske situation ændret?

Kære Bolius

Vi har indgået en aftale med en håndværker om en noget arbejde. Vi har nu fortrudt, da vores privat økonomi er ændret voldsomt. Hvordan er vores rettigheder ift at fortryde aftalen? Skal vi betale en bod eller hvad er reglerne?

Hilsen Dorte

Hej Dorte

Jeg er ked af at høre om jeres ændret situation.

Man kan typisk sagtens afbryde samarbejdet, og sige nej til arbejdets udførelse, uden at det behøver at koste jer noget.

MEN! Det kommer så an på hvor langt er I i processen. Regner entreprenøren med at starte ”på mandag” så kan I desværre godt risikere at kunne få et krav om tabt arbejdsfortjeneste.

Dertil kommer krav om betaling for evt. allerede indkøbte materialer. Men da skal materialerne selvsagt tilgå jer, hvis de er købt.

Men altså, ringer I til vedkommende i god tid, og forklarer ham jeres situation, så burde der ikke være noget problem med at udsætte arbejdet, eller blot annullere ordren. Det har man jo altid ret til.

Jeg håber det giver mening. Ellers bør I ringe til jeres egen advokat, skulle der opstå problemer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden