Spørg Bolius

Kan vi lave en lukket hems?

Hej Bolius

Vi planlægger at "udbygge" under et eksisterende tagudhæng. I den forbindelse ønsker vi at anlægge hems oven over de nye værelser (2 stk.) Hældningen på taget er imidlertid sådan, at at det meste af hemsen vil være under 1,5 m fra taget (ikke loftet) og den resterende del af rummet vil udgøre under 4.5 m2. Så vidt vi forstår reglerne, vil vi således kunne lave fuld dæk over værelset og bruge dette som hems, sålænge der er fri adgang til det underliggende værelse via en stige/ trappe. Er dette rigtigt forstået?

Med venlig hilsen

Thomas

Kære Thomas K

Nej det er ikke helt rigtigt, for det første skal hemsen være i åben forbindelse med det rum den er bygget i, ellers skal rummet opfylde kravene til beboelsesrum som fx lofthøjde, dagslys, redningsåbninger m.v.

Derudover skal du regne arealet af hemsen, så du medtager det areal der ligger indenfor projektionen af der hvor en linje 1,5 m over gulvet  skærer ydersiden af tagbelægningen - hvilket er et noget større areal end der hvor der er 1,5 m til indvendig side.

Læs mere om: Hems under loftet -definition og regler

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden