Spørg Bolius

Kan kommunen kræve ansøgning om byggetilladelse når vi inddrager tørreloftet til hems?

Hej Bolius

Vi vil gerne lave en hems på 4,5 m2 I vores ejerlejlighed, som ligger på øverste etage. Ejerforeningen har givet lov til, at vi udnytter tørreloftet til det. Der er ingen isolering i taget, og dette skal naturligvis laves. Kommunen har nu oplyst mig, at der skal indsendes ansøgning for at få en byggetilladelse, selvom hemsen kun er 4,5 m2, da det er i et etagebyggeri. Er det korrekt? Jeg mente ikke, der skulle søges om det.

Men kommunen skal vel have beregninger på isoleringen (u-værdi etc.)?

Venlig hilsen

Morten K-C

Hej Morten K-C

Ja, når du inddrager tagrummet, eller en del af tagrummet, er der tale om en ændring, der kræver byggetilladelse fra kommunen.

Det betyder også, at ændringerne skal opfylde de krav, der er i Bygningsreglementets. Der er bl.a. krav til isolering, og at der skal indsendes beregninger på energi og beregninger på de konstruktive ændringer, der i den forbindelse er nødvendige.

Det er kun hvis en hems indbygges i et allerede eksisterende rum (nærmest som et møbel), at der ikke skal søges om byggetilladelse.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden