Spørg Bolius

Vi vil gerne inddrage tørreloftet i lejligheden, hvordan finder vi en rimelig pris på loftrummet?

Kære Bolius

Jeg ejer en lejlighed på Indre Nørrebro, og jeg bor øverst oppe i vores forening. Over min lejlighed findes et loftsrum, som ingen bruger, og som jeg derfor kan tilkøbe min lejlighed og benytte til et ekstra rum eller to. Det er ikke kvadratmeter, som er klar til beboelse og da de er under skråtag, er jeg i tvivl om, hvad prisen skal være.

Mit spørgsmål går på, hvad jeg skal betale for de kvm, som findes på loftet? Findes der en måde, hvorpå foreningen og jeg finder frem til en fair pris, eller er det ren og skær forhandling? Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg går i gang med at finde en pris sammen med foreningen?

Morten

Hej Morten

I kunne bede en ejendomsmægler vurdere prisen på lejligheden med og uden det omtalte loftrum, den prisforskel kunne være udgangspunkt for prisforhandlinger med foreningen.

Men inden da skal du sikre dig i Københavns kommune at det overhovedet er muligt at få byggetilladelse til at inddrage loftetagen og indrette værelser - der er en del forskellige forhold der har betydning, både i forhold til brand og andet.

Du skal også være opmærksom på at hvis du får tilladelsen til at inddrage arealet i boligen, så skal den udvidelse opfylde de gældende krav i det nuværende bygningsreglement til både varmeisolering, loftshøjde, dagslysforhold, redningsåbninger. Også adgang mellem etagerne, brand og lydisolering mod nabolejligheder osv. - så du skal også medregne de udgifter der vil være for at gøre arealet brugeligt som boligareal når salgsprisen skal fastsættes.

Læs mere her: Køb og indretning af tagetage

og her om: Regler og love for ombygning af ejerlejligheder

og her om: Byggetilladelse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden