Spørg Bolius

Kan vi selv reparere revner i pudsen - huset har udvendig isolering?

Hej Bolius

På 10 år gammelt hus med facade af pudset Rockwool er pudsen begyndt at gå fra på visse områder. På andre områder forekommer der mikrorevner i pudsen som vi har tænkt os at lukke med diffussionsåben maling.

Har I råd og vejledning til reparation af pudsen samt efterfølgende maling?

Venlig hilsen  Svend Erik

Hej Svend Erik

Mit indledende bedste råd må være, at I lader en byggesagkyndig eller en murer kigge på det først. Begge to skal I spørge ind til, om de har ekspertise indenfor dette emne. Det kan endda være, at I kunne få en teknisk konsulent fra Rockwool ud. Hun/han er så bare måske knap så uvildig…

Mindre skader og revner er normale nok, også efter kun 10 år. Men det er vigtigt at I får undersøgt pudsen, førend I eventuelt ”spilder” en behandling på det, og som kun holder kortvarigt. Og/eller som i værste fald, gør skaden værre.

Find gerne frem til Rockwools egne drift og vedligeholdelsesanvisninger for systemet, og så følg disse.

Det vigtigste er, at der ikke er dybere liggende skader på pudsen, og/eller at isoleringen under er sjask våd. Det skal I have målt efter.

Men ellers generelt, så banker man forsigtigt løs puds ned, og revner kradses forsigtigt op. Dernæst pudser man med samme produkter ovenpå, lader det tørre en uges tid, (alt efter vejret) hvorefter man så maler det med en malingstype som igen passer til systemet. Kort fortalt.

Ved dybere udbedringer, skal man evt. genskabe netarmeringen inde i pudsen.

Men igen, kontakt gerne en fagmand til dette. Da det foregår udenfor, kan hun/han snildt rykke ud, selv i disse corona-tider.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden