Spørg Bolius

Pudsen revner - forkert behandling eller dårligt murerarbejde?

Hej Bolius Eksperter

Vi har en 10 år gammel tilbygning opført i Celblokke fra H+H og pudset udvendigt. Efter en hård vinter for 3-4 år siden havde store dele af pudsen løsnet sig og faldt af i store flager om foråret.

Dengang sagde mureren, der reparerede det, at pudsningen var lavet forkert (ikke kastet på, men i stedet trukket på, og i øvrigt lavet om sommeren i 30 graders varme og med solen stående lige på) og at det kun var et spørgsmål om tid inden den resterende puds også ville løsne sig. Når jeg banker på muren lyder den hul flere steder, og selv om vi malede facaden sidste år, så er der allerede mange steder små, men tydelige, revnedannelser.

Hvad kan vi gøre ?

Vi overvejer evt. at sætte en træbeklædning e.lign. op udenpå pudsen. Er det en mulighed ?

Kære Klaus J

Jeg vil give mureren fuldstændig ret... Puds skal ikke trækkes på, og heller ikke i for varme temperaturer.

Puds skal kastes, eller sprøjtes på. Facaderne skal afdækkes mod regn, sol og blæst under udførslen.

Hvis I har mod på det, vil jeg anbefale en puds... Det er produktet lavet til.

Ligefrem at "sadle om" med en bræddebeklædning, med dampspærre osv. det vil jeg være betænksom ved. En god ide' er at kontakte en konsulent fra H+H om han/ hun vil kigge på Jeres projekt med gode ideer og råd.

Held og lykke...

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Mikkel Storgaard, murermester

Aktuelt på forsiden