Spørg Bolius

Pudset hus og sokkel

Hvad er det bedste at reparere en pudset udvendig mur og sokkel med hvor der er meget løs puds og sokkel der er faldet af så det holder længst mulig og hvornår må man male det når det er repareret og hvornår på året er det bedst at pudse

Hej Rene L.Puds af en havemur, betragtes som aggressivt miljø.

Man kan vælge en 2 lags puds, eller en 3 lagspuds. Jo tykkere pudslag, af flere behandlinger, desto bedre kan pudslaget modstå vind og vejr. Pudsmørtlerne kastes eller sprøjtes på i samtlige behandlinger.

Pudsen udføres bedst i en Naturlig Hydraulisk Kalk (NHL), da denne er åndbar, og kalken skal være en højhydraulisk kalk, som NHL 5.

I princippet kan man pudse hele året... Ellers er udendørs arbejde begrænset i perioden 01. maj til 1. september. Det er altid vigtigt at afdække pudsen under udførsel, for at beskytte mod sol, kraftig vind, regn, og eventuelt den tidlige frost.

Når pudsarbejdet er færdigt, kan overfladen kalkes.

Kalkning foregår ligeledes mellem maj-august.

Denne metode vil altid holde din væg tør, og sørge for et sundt miljø i muren.

God fornøjelse...

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Mikkel Storgaard, murermester

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden