Spørg Bolius

Køb af hus med fin tilstandsrapport - er ejerskifteforsikring nødvendig?

jeg har købt et hus fra 1943 med en meget fin tilstandsrapport og gældende elrapport.

Jeg er i tvivl om, jeg skal tegne en ejerskifteforsikring pga husets alder.

Jeg har læst flere steder, at man ofte kan forvente, at skader ikke dækkes især ved ældre huse, som mit jo må siges at være.

Hvad er jeres råd?

Hej.

Det er nok ikke muligt for dig at tegne en ejerskifteforsikring nu.

Der er flere forhold der skal være opfyldt før du kan tegne en ejerskifteforsikring. Der være udarbejdet en tilstandsrapport og elinstallations rapport. Og sælger skal have indhentet et tilbud på en ejerskifteforsikring.  Derefter skal sælger så tilbyde jer ejerskifteforsikringen, hvor han skal betale halvdelen af forsikringen. Alt dette skal ske inden der er blevet underskrevet en købsaftale. Alt dette gør at sælger gør dette fraskriver han sig sælgeransvaret, overleverer ansvaret til forsikringen.

Er du ikke blevet tilbudt en ejerskifteforsikring af sælger, er det sælger der har det 10-årige sælgeransvaret og derfor ham du skal henvende dig til, hvis du oplever skader.

Har sælger tilbud dig ejerskifteforsikring og har du ikke sagt ja til dette, er der desværre ikke meget du kan gøre.

Du kan læse mere om de i denne artikel: Ejerskifteforsikring

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden