Bunkeren Regan Vest er Danmarks dybeste hemmelighed.

Hvis der skulle udbryde krig i Danmark, skulle den hemmelige bunker gemme toppen af samfundet, fx regeringen og Kongehuset. Det var planen, da Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste byggede Regan Vest fra 1963-1968 i Rold Skov i Nordjylland.

Besøg Regan Vest i 2021 (måske)

Regan Vest er en forkortelse for Regeringsanlæg Vestdanmark. Den 5.500 kvadratmeter store og atomsikre bunker blev skrevet ud af beredskabsplanerne og taget ud af drift i 2003.

Der findes i stedet et andet og lidt mindre anlæg i Nordsjælland, kaldet Regan Øst, som stadig er en del af beredskabsplanerne, men der er ingen, der i dag forventer, at der bliver et snarligt behov for at flytte hele regeringen under jorden.

Der er blevet afsat 20 millioner kr. til Regan Vest i finansloven for 2019, og målet med det er at åbne bunkeren for offentligheden. I alt kræver det dog 74 millioner kr. at kunne klargøre bunkeren til besøg fra offentligheden, men med en donation på 30 millioner kr. fra Realdania og 10 millioner kr. fra Augustinusfonden er der i marts 2018 indsamlet 70,2 millioner kr., og det forventes, at de sidste penge kommer ind, så Regan Vest kan åbne for besøg i efteråret 2021.

Se, hvordan Regan Vest ser ud

Få et unikt indblik ind i bunkeren og se bl.a. hvordan dronningens lejlighed og statsministerens seng ser ud i billedserien herunder.

Du kan læse mere om bunkeren i bogen 'Danmarks dybeste hemmelighed' eller på Nordjyllands Historiske Museum.

Kom med ned i Regan Vest