Bunkeren Regan Vest er Danmarks dybeste hemmelighed.

Hvis der skulle udbryde krig i Danmark, skulle den hemmelige bunker gemme toppen af samfundet, fx regeringen og Kongehuset. Det var planen, da Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste byggede Regan Vest fra 1963-1968 i 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov i Nordjylland.

Besøg Regan Vest i 2023

Regan Vest er en forkortelse for Regeringsanlæg Vestdanmark. Den 5.500 kvadratmeter store og atomsikre bunker blev skrevet ud af beredskabsplanerne og taget ud af drift i 2003.

Der findes i stedet et andet og lidt mindre anlæg i Nordsjælland, kaldet Regan Øst, som stadig er en del af beredskabsplanerne, selv om ingen umiddelbart forventer, at hele regeringen skal flyttes under jorden.

Via penge fra staten og større donationer fra bl.a. Realdania og Augustinusfonden blev der i 2018 indsamlet 74 millioner kroner, der gjorde et muligt at klargøre Regan Vest til besøg fra offentligheden. Arbejdet er nu færdiggjort, og 13. februar 2023 åbnede Koldkrigsmuseet Regan Vest i Rold Skov.

Det betyder, at man nu kan komme på en guidet tur ned i bunkeren samt besøge den gamle maskinmesterbolig og den nye velkomst- og udstillingsbygning med fortællinger om bl.a. den kolde krig og det danske beredskab i krisesituationer.

Se, hvordan Regan Vest ser ud

Få et unikt indblik ind i bunkeren og se bl.a., hvordan dronningens lejlighed og statsministerens seng ser ud i billedserien herunder.

Du kan læse mere om bunkeren i bogen 'Danmarks dybeste hemmelighed'.

Kom med ned i Regan Vest