Bunkeren Regan Vest er Danmarks dybeste hemmelighed.

Hvis der skulle udbryde krig i Danmark, skulle den hemmelige bunker gemme toppen af samfundet, fx regeringen og Kongehuset. Det var planen, da Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste byggede Regan Vest fra 1963-1968 i Rold Skov i Nordjylland.

Besøg Regan Vest i 2022

Regan Vest er en forkortelse for Regeringsanlæg Vestdanmark. Den 5.500 kvadratmeter store og atomsikre bunker blev skrevet ud af beredskabsplanerne og taget ud af drift i 2003.

Der findes i stedet et andet og lidt mindre anlæg i Nordsjælland, kaldet Regan Øst, som stadig er en del af beredskabsplanerne, selv om ingen umiddelbart forventer, at hele regeringen skal flyttes under jorden.

Der blev afsat 20 millioner kr. til Regan Vest i finansloven for 2019, så bunkeren kan åbnes for offentligheden. I alt kræver det dog 74 millioner kr. at kunne klargøre bunkeren til besøg, men med bl.a. en donation på 30 millioner kr. fra Realdania og 10 millioner kr. fra Augustinusfonden blev der i 2018 indsamlet indsamlet penge nok.

Regan Vest er bl.a. ved at blive brand- og klimasikres og forsynet med nye nødudgange. Den gamle atombunket forventes at åbne for besøg i slutningen af 2022.

Se, hvordan Regan Vest ser ud

Få et unikt indblik ind i bunkeren og se bl.a., hvordan dronningens lejlighed og statsministerens seng ser ud i billedserien herunder.

Du kan læse mere om bunkeren i bogen 'Danmarks dybeste hemmelighed' eller på Nordjyllands Historiske Museum.

Kom med ned i Regan Vest