Spørg Bolius

Kræver nyt badeværelse byggetilladelse?

Jeg bor i et hus med 1.sal, hvor vi har et badeværelse. Jeg vil gerne have badeværelse i stue og kælder også. Skal jeg lave en byggetilladelse? Tidligere var der toilet i kælderen. Der sker ikke en udvidelse af beboelsesarealet. I skriver, at man ikke behøver byggetilladelse. Andre steder på nettet skriver de, at man skal?

Mvh
Ole N.

Kære Ole N.

Hvis du bor i et almindeligt enfamiliehus, kræver det ikke hverken byggetilladelse eller anmeldelse at ombygge et eksisterende eller etablere et nyt badeværelse i et rum, der allerede er registreret som boligareal. Men hvis et nyt badeværelses opføres som tilbygning, i et uudnyttet loftrum eller i en kælder, vil det være en udvidelse af boligarealet og dermed kræve byggetilladelse, inden arbejdet går i gang. Så hvis arealet af det tidligere toilet i kælderen er registreret som boligareal(toilet), og rummet ikke udvides, behøver du ikke søge tilladelse. Men hvis det ikke er registreret som boligareal i BBR-registeret, eller hvis arealet øges, skal du søge byggetilladelse.

Du skal altid opfylde Bygningsreglementet og alle love og regler, der gælder på området: <link alt-om badevaerelse artikel love-og-regler-om-badevaerelser love og regler>Love og regler for badeværelser

Visse fx el- og VVS- arbejder skal udføres af autoriserede installatører. Der gælder også for visse materialer fx vådrumsvinyl, at arbejdet skal udføres af certificerede håndværkere. Du skal være opmærksom på at orientere dit forsikringsselskab om ombygningerne, og sørge for at opdatere oplysningerne i BBR-registret, når arbejdet er færdigt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden