Spørg Bolius

Lejelejlighed med høj luftfugtighed, trods varme og udluftning - hvad kan jeg kræve af udlejer?

Hej Bolius

Når jeg bor til leje, lufter ud, har det varme på som kræves, og
luftfugtigheden ligger på 60, hvad kan jeg som lejer kræve af hjælp
mht at finde ud af om der er noget galt, fugtskader, skimmel osv ? Mvh
Merete

Hej Merete

Som du kan læse i artiklen her så bør fugtighed ligge på 25-65 procent, så 60% er høj men ikke udenfor anbefalingerne.
I artiklen her kan du læse mere om den anbefalede luftfugtighed i boligen, hvad årstiden, vores brug af boligen og andet betyder for luftfugtigheden i den enkelte bolig. Der er også gode råd til nogle af de ting du selv kan gøre for at påvirke luftfugtigheden, og for at få den relative luftfugtighed sænket: Hvor høj må luftfugtigheden være indendørs?

Hvis du mener at der er byggetekniske forhold der har betydning, eller har mistanke om at der er skimmelsvamp  så kan du  på siden her: Skimmel  - For beboere se mere om hvad du som lejer selv kan  gøre  og hvad der er udlejers ansvar. Og ikke mindst anvisninger på hvordan du  helt praktisk kan komme videre, også i forhold til udlejeres ansvar, uanset om det er privat udlejer eller alment boligselskab.

Her kan du læse mere om hvordan du bedst muligt bedst muligt kan undgå skimmelsvamp, hvordan du fjerner og rengør hvis der skulle være skimmelsvamp: TEMA Skimmelsvamp

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden