Spørg Bolius

Kan der være skimmelsvamp i lejligheden selv om der ikke kan måles fugt?

Hej Bolius

Kan der være skimmelsvamp i huset, selvom en fugtmåling ikke viser noget fugt?

Lugten af mug er stærk, stikkende og konstant i badeværelset under vasken, hvor boligselskabet har malet flere gange med en slags spærring, så der er intet at se, både inden og efter, at jeg flyttede ind for et år siden. Kan ikke bruge skabet i badeværelset til fx håndklæder, så stærkt lugter det.

Under køkkenvasken er der nu også begyndt at lugte, specielt når det regner meget udendørs, og bagvæggen er fyldt med sorte pletter og streger.

Boligselskabet har målt fugten, men målingen viste ingen fugt. Væggen har jeg nu renset med klorin, nu må vi se, hvor længe det holder. Jeg sørger altid godt for renlighed og udluftning. Kan det være skimmelsvamp, eller hvad kan det være?

Det er ikke rart at leve med den lugt. Har også fået symptomer, fx med slim siden sidste vinter.

Boligselskabet nægter at gøre noget mere ved det, det siger, at jeg skal leve med det. Og at hvis jeg vil få målt skimmelsvamp, skal jeg selv betale for det, ca. 2.000 kr, hvis det viser sig, at der ikke er noget skimmelsvamp.

Jeg håber, I kan hjælpe mig videre med denne ubehagelige sag.

Venlig hilsen

Kristiina

P.S. Bolius er guld værd, tak for jeres værdifulde arbejde.

Hej Kristina

Lugten er som regel et rigtig kraftigt varsel om, at noget er galt. Og skimmelsvamp har netop en ubehagelig lugt af mug, gammel kælder eller vinterlukket sommerhus.

Det eneste måde at blive helt sikker på, om det er skimmelsvamp, er ved at få det undersøgt. Skimmelsvamp kan godt sidde på steder, der ikke er fugtige hele tiden. Så en fugtmåling er ingen garanti for, at der ikke har været fugt, som har sat skimmelsvamp i gang.

2.000 kr kan være mange penge, men det kan også være penge, som er givet godt ud, hvis det kan sætte en udbedring i gang. Om boligselskabet vil udbedre, hvis der bliver fundet skimmelsvamp, kan jo så blive næste tovtrækning, du ryger ud i. 

Jeg synes med de helbredsmæssige konsekvenser, du allerede oplever, at du skal få det undersøgt. Det kan på sigt blive værre, hvis du er allergisk over for skimmelsvamp og opholder dig i det dagligt.

Her har vi en artikel om, hvordan man tester for skimmelsvamp: Sådan tester du for skimmelsvamp i din bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden