Spørg Bolius

Tøjet lugter af sommerhus, men der er ikke fugt eller skimmel i 70'er huset?

Hej Bolius

For 1,5 år siden overtog vi et hus fra start 70’erne. Et plans på 130 med loft. Der har ikke været særlig meget vedligeholdelse af huset de sidste 10-15 år, og vi er nu gået i gang med en større modernisering. Jeg er dog bekymret for lugten i huset. Op til vi overtog det var der sådan en kælder lugt, som jeg startede med at tro skyldes de tidligere ejers ting. Men desværre ikke. Vi er i gang med at fjerne lister og karme + hive tapet af og sætte filt og nyt tapet op i gangen og bryggerset uden det har hjulpet. I hverdagen lugter vi det ikke, men har vi været nogle dage hjemmefra, er lugten der tydeligt, når vi kommer hjem. Det værste er dog vores tøj, der også har fået en ulækker lugt af kælder.
Vi kan ikke lugte det, når vi er derhjemme, men når vi har pakket tøj ned til et weekendbesøg hos fx bedsteforældre, stinker vores tøj pludseligt.
Når vi så kommer hjem og pakker ud, så kan vi igen intet lugte. Viblufter ud flere gange a fem min dagligt og tøjet bliver ordentligt tørt. Hjælp!

Pernille

Hej Pernille

Lugten af sommerhus eller af kælder skyldes oftest skimmelsvamp. Jeg vil tro at i har skimmelvækst i boligen.
Skimmel lever og vokser på steder hvor der er fugt. Fugt kan komme hvos der er kuldebore, uisolerede områder, manglende fugtspærre, manglende ventilation mv.
Jeg i skulle få undersøgt boligen for skimmelvækst. Og får fastlagt hvorfor der er skimmelvækst så forholdet bliver udbedret.
 
I kunne tage fat i firmaer som fx Hussvamplaboratoriet, Goritas eller Teknologisk Institut. De ville kunne hjælpe jer med at få klarlagt om der er tale om skimmelsvamp og årsagen til i har skimmelsvamp. i skulle få en byggesagkyndig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden