Spørg Bolius

Loftet revner i nybygget hus - hvor mange udbedringsforsøg skal vi acceptere?

Hej Bolius

Vi fik i 2017 nøglerne ril vores nye hus. Men sidenhen har vi lige siden afleveringen fået revner i vores gipslofter. Det er i omegnen af 35-50 revner i lofterne(fra5-110cm i blængde). Som først blev først lavet af maleren.
Da det ikke holdte prøvede man at sprøjte lim ind imellem de to lag gips for at låse dem i forhold til hinanden. Det virkede heller ikke, så prøvede man at skrue ekstra skruer i lofterne, hvorved lofterne gav sig op af, og virkede til at være ordentligt fastgjort.
Nu er lofterne så endnu en gang revnet(med usikkerhed om det er samme steder)

Men så er spørgsmålet, hvor mange forsøg kan firmaet have for at udbedre fejlen før jeg kan bede om komplette nye lofter(troldtekt) for at undgå mere af dette?
Og har jeg overhovedet noget at gøre her?

Mvh.
Nikolaj L

Hej Nikolaj

Reelt har de blot et udbedringsforsøg, førend man kan stille andre krav til udbedringen.

Men indenfor byggeri, er det mere kutymen at man får lov til at prøve med flere forsøg, idet det ikke er bare lige.

Jeg skal ikke kunne sige hvad der går galt her, men det burde nok undersøges nærmere. Det kan handle om manglende stabilitet af loftskonstruktionen, for få lag isolering mv.

Gad vide om producenten af gipspladerne er blevet involveret? Og har givet deres bud på årsagen/årsagerne.

Men er nu på det 5. år og det tredje/fjerde forsøg, så byggefirmaet skal godt tale godt for deres sag nu, for at ikke at skulle betale for et helt nyt loft. Det vil ikke være urimeligt at kræve dette på nuværende tidspunkt.

Tag gerne fat på en advokat der kan hjælpe jer med dette.

Held og lykke med det. 


 

Med venlig hilsen

 

Morten K. Mathiasen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden