Spørg Bolius

Loftspots placeret forkert, byggefirmaet afviser kompensation, og vil ikke betale så vi kan holde fri de dage entreen er byggeplads – kan de det?

Hej!

Vi har fået bygget et hus og har fået monteret spots i hele loftet i vores bryggers/entre.

Spotsene er monteret skævt i loftet (er ikke centreret i midten som anført på byggetegningen).

Byggefirmaet vil gerne flytte spotsene - men da det er husets ENESTE ind-/og udgang vil det medføre store gener for os, at være "lukket inde" i 2 - 3 dage som det tager, at flytte vores spots.

Vi har i stedet for bedt byggefirmaet om en kompensation - men det afviser de blankt.

Kan de det??

Alternativt har vi bedt dem om, at kompensere os, så vi kan holde fri de dage arbejdet står på, men det vil de heller ikke.

mvh Henrik

Kære Henrik


Tak for dit spørgsmål.
Vi får ofte denne slags spørgsmål, da folk føler sig meget generet af denne type skader, og ikke mindst udbedringerne af det.

Men når det er sagt, så er det desværre ikke noget som I kan kræve. Kompensationen gives kun hvis udbedringen ikke foretages. Dette sker ofte, hvis udbedringen er forbundet med meget store udgifter og gener, og så typisk set i relief med manglens ”alvorlighed”.

Men hvis entreprenøren ønsker at udbedre det, og det gør de ofte, når vi taler de større typehusefirmaer; for det er gratis for dem at bede deres underentreprenører at udbedre det, sammenlignet med at de skal betale noget til jer.

Jf. almindelig praksis i byggeri, (AB92) så har entreprenøren pligt til at udbedre mangler, men også ret.

Videre det ikke kutyme, at man kompenseres for gener. I skal typisk have lidt et økonomisk tab, før man kompenseres. Skader på indbo, ekstra leje, ekstra flytninger mv.

I øvrigt, sidder lamperne så egentligt ikke i en række placeret lige ud fra midten af døren?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden