Spørg Bolius

Må jeg selv ændre stikkontakt til el-udtag - så mit fladskærms tv kan monteres helt tæt på væggen?

Hej Bolius

Jeg vil gerne have mit fladskærms-tv helt op ad væggen med et fladt beslag (det give maksimalt 1.5 cm plads bagved TV’et). Desværre hænger TV’et ud over TV stikkontakten (modul-1 størrelse), som TV’et skal til sluttes til, og det betyder, at stikket fra TV’et ikke kan komme ind i stikkontakten. Mit spørgsmål er, om det er lovligt at erstatte stikkontakten med et lampeudtag og montere TV’et direkte til lampeudtaget evt med en lille gennemgangsafbryder på ledningen til TV’et. Jeg hører også gerne om andre muligheder.

Mvh. Thomas

Svar

Hej Thomas

Som udgangspunkt kan jeg godt forstå situationen i, at det det er svært at skjule fx tilslutninger eller ledninger til fladskærms tv’et.

Det kræver dog en autoriseret elektriker, hvis du vil udskifte stikkontakten til et lampeudtag. Ydermere er det heller ikke tilladt at klippe stikproppen og tilslutte ledningen i et lampeudtag.

Læs mere om hvilket elarbejde du må gøre selv her: www.sik.dk/privat/gor-det-sikkert/el/gor-det-selv

Jeg vil derfor anbefale at du får en elektriker ud, for at få vurderet hvad den bedste løsning vil være i dit tilfælde. 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden