Spørg Bolius

Må man trække el kabler langs fodpanelerne - eller skal de fræses ind i væggen?

Hej Bolius

Jeg har fået udført en renoverings opgave, hvor alle elinstallation skulle flyttes og skjules i væggen. I den forbindelse var der tale om, at el kabler og stik kontakter kunne skjules i nye fodpaneler, så man kunne slå 2 fluer med ét smæk og få begge ting ordnet til omtrent den samme pris, som prisen på at få det fræset ind i væggen. Det mente elektrikeren ikke man kunne, så stik kontakter inklusive kabler skulle fræses ind i væggen.

Mit spørgsmål lyder så på, om man kan og må trække el kabler i fodpanelerne, så det ikke var nødvendigt at fræse dem ind i væggen og spare de penge.

Det virker nemlig lidt som om, at elektrikeren valgte at fræse dem ind, for selv at få den del af opgaven/pengene, fremfor en tømmer som skulle lave fodpanelerne.

Mikkel Ø

Hej Mikkel Ø

Med mindre at producenten af kablerne oplyser, at de ikke må placeres inde bag ved en liste (fodpanel), at de skal fræses ind i væggen, er der ikke noget i vejen for at de måtte have været placeret der. De måtte også gerne være placeret synligt fastgjort med clips oven på fodpanelet. Så der er ikke nogen regel om at de KUN må fræses ind i væggen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden