Spørg Bolius

Må man parkere sin campingvogn i indkørsel og så benytte den som udestue eller gæsteværelse?

Hej Bolius

Når naboen holder med sin campingvogn i skel, hele året på nær nogle få ugers ferie, er det så tilladt at holde med strøm og måske varme på?

Jeg tænker her på brandfaren, og ved ombygning skal den jo være 2,5 meter fra skel. Her er der ikke tale om ombygning, men de opholder sig i den og bruger den som en "udestue".

Jeg er rigtig ked af at den placering, de har, da det kun er 3 meter fra mit køkkenvindue, og den tager udsigt og lysindfald fra mig.

De må iflg vedtægter her i området gerne holde på egen matrikel.

Hvor kan jeg evt finde ud af de gældende regler? Eller kan I hjælpe?

Med venlig hilsen

Anette L

Hej Annette

Generelt gælder forskellige regler for parkering af campingvogn på egen grund i de forskellige kommuner, og som du skriver også bestemte regler i jeres forening.

Men de regler gælder parkering, og ikke hvis man permanent placerer vognen, og benytter den som bolig eller udestue. Hvis den over længere tid benyttes til boligformål (nok 6-8 uger),  så har kommunen mulighed for at vurdere den som en et anneks, også selv om den er på hjul. Og så skal andre krav opfyldes, blandt andet, at den skal placeres mindst 2,5 meter fra skel, og hvis det var på en sommerhusgrund endda mindst 5 meter fra skel. Og vigtigst af alt, der skal så søges byggetilladelse, uanset om beboelsesarealet står på fundament eller på hjul.

Så det vil være en konkret vurdering af, om det er en campingvogn, der er parkeret - eller en permanent bygning (anneks) på hjul.

Det er ved tvivlsspørgsmål generelt kommunens vurdering af de konkrete forhold, der er afgørende.

Det kan du læse mere om her: Må du parkere en campingvogn i din have?
og her: Kan vi sætte en skurvogn i haven, så vores teenager kan bo der et års tid?
Og her om, hvilke regler der gælder for: Udestuer

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden