Spørg Bolius

Må naboen bruge sprøjtegift langs fælles hæk?

Hej, jeg har en mistanke om at vores ellers flinke nabo har sprøjtet mod skvalderkål i vores fælles hæk. Jeg er meget imod gift og synes det er noget svineri at sprøjte. Hvad gør jeg, for jeg vil ikke have gift i min have og vil ikke starte en konflikt med min nabo.

Mvh

Claus P.

Kære Claus P.

Det er ofte et problem mellem naboer, at den ene part ønsker en giftfri have og den anden benytter plantegifte for at få en ukrudtsfri have.

Der er ingen regler, der forbyder din nabo at sprøjte med ukrudtsmiddel på hans egen grund helt til skel.
Læs mere: Må naboen bruge Roundup i jeres fælles skel?

De fleste haveeksperter mener ikke at plantegifte som fx Roundup eller anden unødvendig miljøbelastende kemi  hører til i private haver.
Læs mere her: Er det ok at bruge Roundup i haven.

Hvis naboen af en eller anden årsag ikke selv kan eller gider fjerne skvalderkålen manuelt, kan du foreslå at du  hjælper ham fx ved  jævnligt at slå han plæne den første meter eller to  langs hækken, for på den måde at holde ukrudtet nede uden brug af gift tæt på den fælles hæk.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden