Spørg Bolius

Mærkelig lugt af piberøg, her er ingen rygere og ikke fugt - så hvad kan være årsag til lugten?

Hej Bolius

Når vi kommer hjem efter at have været væk i 2-3 dage, er der en mærkelig lugt, lidt efter gammel pibetobak, som ikke har været der før.

Der er ikke utætheder på vand eller fjernvarme efter målerne at dømme. Vi har dog for 3 år siden haft vandskade i gulvet, som blev udbedret.

Hvem kontakter man for at finde ud af, hvad der er galt?

Mvh Bo

Hej Bo

Lugte i boligen kommer oftest pga. fugt i boligen. Og det kan lugte på alle mulige måder.

Du skriver, at der ikke er utætheder på vand og varme. Men hvis fx fugerne i badeværelset er utætte, hvis der er en utæt tagbrønd i nærheden af huset, eller hvis der tørres tøj inden døre. Disse ting kan give forhøjet fugt i boligen, og det kan medføre skimmelsvamp.

Andre ting kan også give lugtgener. Fx, at filtrene på udrugningerne, fx emhætte og fra badeværelser, ikke er blevet renset/udskiftet, hvis vandlåsene i afløbene tørrer ud, hvis emhætten ikke anvendes, eller hvis man ikke får renset filtrene i emhætten. Brugte møbler, der har stået i et hjem, hvor der har været lugt, fx et rygerhjem eller møbler, der har været opbevaret i en kælder, kan også give lugtgener.

Har du tjekket disse muligheder, skal du måske have fat i en byggeteknisk rådgiver, der kan undersøge, om du har problemer med fugt, som kan give lugtgener, for det er som nævnt det mest sandsynlige.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden