Spørg Bolius

Maling af profillofter

Vi maler pårofillofter i sommerhuset. Først ned i fugen - derefter brædderne. Findes der et fif så man evt. kan nøjes med een arbejdsgang?
Grethe G.

Kære Grethe G.
Det er en god ide at male profilbrædderne om vinteren hvor luftfugtigheden er lav - så har brædderne trukket sig sammen og hvert bræt er smallest - på den måde får man malet hele den synlige del af brædderne - også den del der dækkes når luftfugtigheden er høj og det enkelte bræt bredest.
Rengør grundigt med grundrens – hvis loftet er ubehandlet så husk at forsegle knasterne med knastelak - ellers kan harpiksen trænge ud gennem malingen.
Giv først hæftegrunder og hvis der har været røget meget i rummet så der kan være nikotin skal du give loftet en gang spærregrunder, herefter grundes og slibes, slibestøvet tørres af med en opvredet klud og så males igen.
Her kan du læse mere om maling af vægge og lofter.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden