Spørg Bolius

Mørtelfuger i murværk stadig ikke tørre efter 13 år - hvad kan det skyldes og hvad kan der gøres ved det?

Hej Bolius

Jeg har en mørtelfuge som ikke er tør, det er konstateret efter prøveboring ca. 4-5 cm ind i fugen, derefter blev der hældt en væske ind som så blev lilla. f

Fugen er ca. 13 år gammel. 

Hvad kan der gøres. ? 

Murer siger de vil fræse ud og lade det står åben i 3-4 mdr. for at den skal blive tør. 
Hvordan kan den tørre nu når den ikke er tør efter ca. 13 år.

Ser frem til at høre fra jer.
Hilsen Erik N

Hej Erik

Det handler typisk om manglende tilgang af ilt. Hvis fugerne yderst er blevet komprimeret og trykket, så lukker det af for udtørringen af den bagvedliggende mørtel, som typisk kan give problemer med udfældninger og andre misfarvninger.

Det er selvsagt en lidt hård konklusion at alle fugerne skal kradses ud og laves om, men antager at der problemer med murværket, siden du har fået lavet denne undersøgelse.
Sagt på anden måde… er der ikke noget galt med murværket, (skader, misfarvninger eller lignende) så skal du selvsagt ikke gøre noget ved det.

Der kan også være tale om andre kilder til opfugtning. Få evt. hyret en murerekspert, (typisk en murerfaglig ingeniør) til at undersøge det nærmere.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden