Spørg Bolius

Nabo har sprøjtet vand på vores hund gennem huller i fælles hæk – må vi sætte hegn op?

Vi har flere gange kontaktet jer omkring vores fælles hæk, som der er huller i. Både vi og naboen har hund. I dag har de sprøjtet vand på vores hund. 

Vi vil gerne have hegn op, men er desværre så uvenner, at vi ikke kan tale sammen og blive enige. Vi ønsker bare at passe os selv og sætte hegn op i fælles hullet hæk, så man ikke kan se igennem.

Hegn og hække er desværre noget af det, som flest naboer har problemer med. Og kan man slet ikke snakke sammen om løsninger, så er hegnssyn en løsning, man kan ty til.
Læs mere: Hæk og hegn i skel - her er de vigtigste regler

Som du kan læse er en mulighed jo også at sætte et hegn op på egen grund, men optimalt set, så finder I selvfølgelig en fælles løsning.

Hvis I slet ikke kan snakke sammen om fx hegnssyn eller kontakt til kommunen, kan det nogle gange være nemmere at skrive, så naboen kan læse det i fred og ro, og give sig tid til et svar.

I sidste instans vil kommuner nogle gange gerne hjælpe med at afklare, hvordan man kommer videre, så det kan også være en mulighed.

Med hensyn til, at de har sprøjtet vand på jeres hund, ja, så må de faktisk gerne gøre det - hvis den vel og mærke er på deres grund. Men der er grænser for, hvor hårde de må være.

Det gælder naturligvis ikke, hvis hunden er på sin egen grund. 
Læs mere: Må du skyde naboens hund?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden