Spørg Bolius

Nabo vil kun acceptere hækken hvis han må bestemme højden og vi fælder nogle træer - kan det være rigtigt?

Spørgsmål

Hej Bolius

Vi har købt en sommerhusgrund som var helt overtroet med brombærkrat og selvsåede træer. Dette er nu ryddet og vi har bygget sommerhus på grunden og vi ønsker at sætte en hæk i skel i stedet for. 

Vi har talt med naboen og det var ok bare ikke han skulle have noget med den at gøre. Vi har derfor sat en bøgehæk i skel. 

Nu kommer han så og siger at han ikke ønsker hækken alligevel, dog kan det gå ,hvis han må bestemme højden og hvis vi lige fælder et par andre træer som står langt inde på vores grund. 

Der er ikke tinglyst noget udover, at det skal være levende hegn. Har vi ikke ret til en hæk i skel ?

Samme nabo har iøvrigt selv topkappet flere træer inde på vores grund inden vi byggede huset uden at spørge.

Venlig hilsen R. Andersen

Svar

Kære R. Andersen

Du kan læse de regler der gælder for hegn og hæk i skel og de nærmeste 175 cm fra skel i artiklen her: Hegnsloven og hegnssyn

Naboen kan ikke bare komme og bestemme højden, hvis i som naboer ikke selv kan blive enige om hvor høj hækken mellem jeres grunde skal være, kan hegnslovens bestemmelse om højde på 180 - 200 cm komme i anvendelse. Og ellers kan Hegnssynet træffe en afgørelse som begge parter så skal følge.

Som nabo har han ikke indflydelse på fritstående træer på jeres grund, hverken hvilke træer, hvor de står placeret eller hvor høje de er.

Hvis naboen  har klippet eller beskåret træer der står på jeres grund uden aftale med jer, så er det ulovligt, og kan i sidste ende meldes til politiet.

Læs mere og hæk i skel: Hegn og hæk i skel - her er de vigtigste regler

og træerne: Må du save grene af naboens træ?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden