Spørg Bolius

Naboens træ ødelægger mine fliser

Rødder fra naboens træ 20 cm fra skel (et plankeværk) har løftet nogle af mine fliser + er ved at ødelægge en lovlig opført faskine til regnvand. Han nægter at kappe træet. Hvad kan jeg gøre?

Kære Richard F.

Det fremgår indirekte af byggelovens §14, at ejeren af en ejendom er forpligtet til at sikre, at ejendommens indretninger ikke påfører skader på de omboende. Jeg ville i første omgang kontakte naboen og forlægge ham problemet (evt. invitere ham ind for at se problemet). Hvis dette ikke hjælper, vil jeg anbefale, at du kontakter teknisk forvaltning med henvisning til byggelovens bestemmelser. Jeg er nu ikke helt sikker på, at kommunen vil betragte denne type sager som en kommunal opgave, hvorfor man er nødsaget til at køre sagen som civilretligt søgsmål med anerkendelsespåstand. Hvorledes en dommer vil vurdere skaden med et par løftede fliser eller en faskine, tør jeg ikke gisne om.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Kristian Baatrup, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden