Spørg Bolius

Nedlagt konvektorgrav lugter af kælder - hvordan isolerer jeg så jeg kan lægge gulv?

Hej.

Jeg har en konvektorgrav, hvor radiatoren er fjernet. Den måler 320x40x45cm.

Der lugter af gammel kælder fra den, så jeg har tænkt at man kunne beklæde den med dampspærre, fylde op med flamingokugler og lægge et tætsluttende låg umiddelbart under risten.

Jeg er nødt til at beholde risten, da jeg ikke kan supplere den nuværende gulvbelægning.

Er dette en mulig løsning?

MVH

Peter S

Hej Peter

 

Der findes ikke rigtigt noget godt svar til dit spørgsmål. Dertil kommer det meget an på fugtforholdene nede i den konvektorgrav. Er der fugt på siderne eller i bunden af den, kan det være rigtig skidt bare at lægge en plastfolie på. For på den måde kan fugten blive fanget mellem plasten og de gamle sider, og her kan der så dannes skimmelsvampe.

En bedre løsning kunne måske være, at fylde den med lecanødder og så lægge en mørk filtfug eller lign. over dem under risten.

Denne løsning er lidt mere sikker imod fugt.

 

Ellers findes der nogle fugtadaptive isoleringsplader/-blokke, som måske kunne bruges.

Det gode ved disse og leca-nødderne er at de er bedre til at håndtere fugt.

 

Men er konvektorgraven knastør, så kan du næsten gøre hvad der er nemmest. Men vær obs på at graven netop kan være tør, fordi der tidligere var varme på.

 

Overvej at hyr en fugtsagkyndig til at måle graven efter for fugt. Og ellers kan du forsøge at klistre en fugtspærre ud over den, og smide et hygrometer derned. Stiger den relative luftfugtighed til et højere niveau end den øvrige luft i boligen er der en fugtbelastning.

 

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden