Spørg Bolius

Ny gulvvarme kan ikke varme huset op - kan vi kræve smeden laver det om?

Hej Bolius

Vi har fået gulvvarme, som ikke kan opvarme huset, hvilket vi blev lovet af smeden. Hvilke rettigheder har vi og hvordan kommer vi videre med det.

Venlig hilsen
Annie S

Hej Annie

Det lyder da ikke så godt. Men det er et lidt komplekst emne, for der er flere ting der spiller ind. 

Men ud fra den simple betragtning, at han netop havde/har lovet at det skulle kunne “holde” så må jeg antage, at I netop har talt om denne problemstilling og at der derfor er gået noget galt i denne vurdering.

Hvad problemet så reelt er, om der “blot” skal skrues mere op for varmen eller hvorledes, eller om der problemer med termostater, styringer, pumper, tryk eller lignende, er så ret relevant. For det her kommet det ind hvad I reelt slås om. En simpel udbedring, eller at hele gulvet skal laves om!

Jeg må anbefale begge parter at gå frem via god dialog, og få det undersøgt sammen. Hyr en VVS-ingeniør eller lign. byggesagkyndig som kan hjælpe jer med problemet, og virke som en form for mediator for parterne.

Så er det klart, at er der begået en fejl, så er han umiddelbart ansvarlig, og må lave det om. Men det er som sagt komplekst, for har han eksempelvis rådet jer til mere isolering eller anden (dyrere) konstruktion som I så har afvist at ville bekoste, så kan den lande hos jer igen.

Så det kommer an på en række forhold, herunder de byggetekniske, installationerne og så jeres aftaler.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden