Spørg Bolius

Ny tilbygning isoleret med papirisolering, kan jeg undgå dampspærre - og hvad med brandsikkerhed?

Hej

Jeg er ved at planlægge en tilbygning til mit hus.

Jeg planlægger en trækonstruktion beklædt med fibercementbrædder (ivarplank) udvendig.

Jeg har overvejet at bruge papiruldsgranulat som isolering, da jeg har fået fortalt, at man så kan undlade dampspærrer, der er tidskrævende og svær at få helt tæt - er det korrekt?

Er papiruldsisolering godkendt af brandmyndighederne?

Venlig hilsen

Rune P

Hej Rune

Det lyder spændende og alternativt. Men jo, der er noget om snakken, og der er en masse spændende projekter som taler for den løsning som du er inde på.
Nogle mener endda, at det netop er nemmere og mere tidsbesparende, at opsætte de tætte plader og så undgå plastfoliedampspærren.

Man skal dog lige holde tingene lidt adskilt. En ting er, at have en diffusionsåbent hus, noget andet er at have et lufttæt hus. Og man kan ikke blot undvære dampspærre, isolere med papiruld og så at det var det.
Der skal ligges ekstra kræfter i at have en meget tæt vindspærre, og så skal de indvendige pladebeklædninger, ofte af limede fibergipsplader eller træfiberplader, (krydsfiner, spånplader mv.) monteres med stor omhu, så DE bliver tætte. For ellers så får I trækproblemer. Huset skal være lufttæt.

Så der er en masse teknik i det. Eksempelvis skal den udvendige vindspærre være 50 gange mere diffusionsåben end de indvendige plader, og den mellemliggende isolering mv.

Se evt. hos Papiruld Danmark 

Eller her hos CBI Danmark - http://www.cbidanmark.dk

Begge steder er der anvisninger til hvordan du kan bygge disse vægge op. Men bedst er selvsagt, at du har en (uvildig) rådgiver med ind over dit projekt.

Og ja, papiruld er godkendt af brandmyndighederne.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden