Spørg Bolius

Nye boligskatter - hvordan påvirker det mig fra 2015 og frem?

Hej Bolius

 Jeg har et spørgsmål til de nye boligskatter, der træder i kraft 1/1/2024, som går på skatterabatten.
Der står flere steder, at skatterabatten sikrer, at man ikke betaler mere i skat i 2024, end man gjorde i 2023. Hvordan ser dette ud for 2025 og årene fremefter?
Gælder det at skatterabatten sikrer at man holder 2023 niveauet i alle årene frem indtil man sælger sin bolig? Eller er der tale om en skatterabat som bliver låst i kroner og ører i 2024 og således er den sammen man får fremadrettet uanset udviklingen i boligpriser (både og og ned)?
Mao. vil man skulle betale mere i boligskatter i 2025 og fremefter, såfremt boligpriserne fortsætter med at stige.
Pft. Philip

Hej Philip

Den betalte boligskat stiger ikke, så længe du bor i din bolig. Frem til skatteomlægningen i 2024 gælder skattestop for ejendomsværdiskatten samt begrænsning på de årlige stigninger i grundskylden (grundskat).
Det vil sige, at ejendomsværdiskatten vil være uændret, så længe du ejer boligen. Grundskylden kan dog stige lidt hvert år med en stigning, der hidtil har udgjort 5 – 7 procent. Imidlertid bliver en stigning i grundskylden automatisk indefrosset i boligen og skal først betales ved et salg af boligen. Denne Indefrysning er dog frivillig.
Ovenstående model betyder, at skulle boligpriserne og dermed ejendomsværdiskatten stige, får du i hele ejerperioden en rabat, der modsvarer stigningen. Og skulle grundskylden stige, bliver stigningen automatisk indefrosset. Bundlinjen bliver derfor, at du ikke skal have flere penge op af lommen til betaling af de samlede boligskatter.  
Du kan læse mere i denne artikel fra Skatteministerier:
https://www.skm.dk/aktuelt/presse-nyheder/nyheder/10-centrale-spoergsmaal-og-svar-om-udskydelsen-af-de-nye-boligskatteregler/

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden