Spørg Bolius

Nye boligskatteregler - har det praktisk betydning om jeg overtager ejendommen i 2020 eller2021?

Hej Bolius

Da de nye skatteregler er udskudt til 2024, så går mit spørgsmål på, hvorvidt det stadig gør en forskel om man køber (overtagelsesdato) et hus i 2020 eller 2021 ift skatterabat, og hvad man skal betale i ejendomsskat og ejendomsværdiskat?

Yderligere, vil jeg høre om den såkaldte skatterabat, skal betales når man så sælger huset? dvs. bliver indefrosset indtil man sælger huset og derfor skal betale ekstra penge i skat der?

Potentielt nyt hus ligger i Skodsborg.

På forhånd mange tak.

Mvh

Jesper

Hej Jesper

Udskydelse af boligskattereformen betyder, at ikrafttrædelsesdatoen for de nye regler bliver udskudt med tre år til 1-1-24.

Det indebærer, at køber og overtager du din bolig inden skæringsdatoen den 31-12-23, modtager du en eventuel skatterabat, så længe du ejer boligen. Køber og overtager du boligen efter skæringsdatoen, får du ingen skatterabat og du betaler boligskatter efter de nye regler.

Skatterabatten er en rabat i egentlig forstand og skal derfor ikke betales tilbage. Imidlertid kan der være indefrosne ejendomsskatter i boligen og de skal betales ved et salg – uanset om salget finder sted før eller efter skæringsdatoen.

Du kan læse mere om udskydelsen af boligskattereformen på dette link: 
Skatteministeriet - 10 centrale spørgsmål og svar om udskydelsen af de nye boligskatteregler
 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden