Spørg Bolius

Nyt loft i stueetagen - isolering og dampspærre?

Hej

I min nyerhvervede murermestervilla fra 1950´erne er der i 1970´erne (vil jeg tro) etableret et nedsænket loft på en træforskalling. Over det sænkede loft er der foliedampsærre og isolering opsat. Jeg har dog fjernet fjernet loftpladerne og folien og nu hænger forskallingen og isoleringen tilbage.

Spørgsmålet er om jeg kan/bør genbruge forskallingen og isoleringen?

Min plan er enten at sætte gipsloft eller akustikloft op, men jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal beholde isoleringen og sætte evt. ny dampspærre op?

Bør der være isolering mellem de to etager, eller er det ligegyldigt hvis jeg sætter et dobbelt lag gips op?

mvh Jacob G

Kære Jacob G.

Om du kan genbruge forskallingen og isoleringen er ikke til at vurdere ud fra det vedlagte foto, men når du alligevel skal gøre alt arbejdet er udgiften til selve isoleringsmaterialet ofte kun en lille del af de samlede udgifter.

Om du skal udskifte forskallingen afhænger ud over kvalitet og tilstand også af hvilke plader du skal montere, derfor om de eksisterende forskallingsbrædder er placeret i en afstand der passer til fastgørelse af de plader du vælger.

Dampspærre skal kun anvendes i klimaskærmen, eller hvor konstruktionen vender mod ikke opvarmet rum. Så du skal ikke have dampspærre i en etageadskillelse eller skillevæg mellem to lige varme rum.

Læs mere: Lofter

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden