Hvordan bevarer jeg den fine sølvgrå farve på lærketræ?

Hej Bolius

Jeg har en terrasse i lærketræ (dansk) som har ligget i ca 9 måneder og har den flotte sølvgrå farve jeg gerne vil have.

Mit spørgsmål er: skal jeg gøre noget ved den for at vedligeholde den samtidig med jeg gerne vil bevare den grålige farve den har nu.

Mvh Casper N

Hej

Som udgangspunkt skal du ikke gøre noget ved din terrasse. Den grålige farve er den naturlige patinering som træet får og træet vil have et tilstrækkeligt indhold af naturlige olier.

Afhængigt af hvordan påvirkes af vind og vejr, kan det være at overfladen i områder ændrer karakter. Skulle der komme alger eller skimmelvækst, kan det være nødvendigt at behandle med noget trærens

Skulle det blive slemt med alger eller skimmelvækst, kan det være en fordel at behandle overfladen, fx med en olie.

Hvis du vil vide mere om træterrasser og vedligehold, vil jeg anbefale at du kigger i håndbogen af samme navn. Den kan lånes på de fleste biblioteker eller købes her: TRÆ 74 Træterrasser samt tagterrasser

Held og lykke med terrassen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden