Spørg Bolius

Hvordan bevarer jeg den fine sølvgrå farve på lærketræ?

Hej Bolius

Jeg har en terrasse i lærketræ (dansk) som har ligget i ca 9 måneder og har den flotte sølvgrå farve jeg gerne vil have.

Mit spørgsmål er: skal jeg gøre noget ved den for at vedligeholde den samtidig med jeg gerne vil bevare den grålige farve den har nu.

Mvh Casper N

Hej

Som udgangspunkt skal du ikke gøre noget ved din terrasse. Den grålige farve er den naturlige patinering som træet får og træet vil have et tilstrækkeligt indhold af naturlige olier.

Afhængigt af hvordan påvirkes af vind og vejr, kan det være at overfladen i områder ændrer karakter. Skulle der komme alger eller skimmelvækst, kan det være nødvendigt at behandle med noget trærens

Skulle det blive slemt med alger eller skimmelvækst, kan det være en fordel at behandle overfladen, fx med en olie.

Hvis du vil vide mere om træterrasser og vedligehold, vil jeg anbefale at du kigger i håndbogen af samme navn. Den kan lånes på de fleste biblioteker eller købes her: TRÆ 74 Træterrasser samt tagterrasser

Held og lykke med terrassen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden