Spørg Bolius

Nyt tag larmer - er det producenten eller håndværkeren vi skal klage til?

Hej Bolius,

Vi har fået lagt nyt tag af et tømrerfirma for et par år siden, som desværre larmer og klikker meget, når det bliver varmet op af solen. Det er utrolig generende.

Taget er købt og anlagt gennem tømrerfirmaet. Producenten af taget har taget ansvaret for dette, hvorfor det er producenten og ikke tømrerfirmaet, der lagde taget, som vi er i kontakt med angående udbedring af dette forhold.

På trods af mange henvendelser til dem, sker der ikke rigtig noget. De har været ude at kigge på det et par gange, men uden at komme med en løsning på problemet. Hvad kan vi gøre i sådan en situation?

Umiddelbart virker det som om, at de instanser, man kan klage til, behandler håndværkerfejl, men ikke hvis det er fejl begået af producenten af taget? Er det korrekt forstået?

Med andre ord; hvor kan vi klage over dette, så der langt om længe sker noget i sagen? Og hvordan skal vi bevise det?

Mvh. Simon P

Hej Simon

Som udgangspunkt har du ikke indgået aftale med producenten, du har indgået en aftale med tømrerfirmaet, ikke producenten af tagpladerne. Det er derfor din tømrermester, der skal drive denne garantisag.

Nu kender jeg ikke til din kontrakt med håndværkeren, men har du indgået en AB Forbruger kontrakt eller lignende, kan du stille krav og deadlines for udbedringen, og hvis han ikke overholder disse (ved at presse producenten), så har du ret til at igangsætte udbedringen på hans regning.

Det er lidt mere kompliceret end det, og i sådanne ”slagsmål” er det bedst at have en rådgiver på, enten i form af en advokat og/eller en bygherrerådgiver.

Er håndværkeren endvidere medlem af Dansk Byggeri eller Dansk Håndværk, kan man evt. klage af den vej. Men, tømreren er jo ikke din fjende i den her, han skulle jo gerne være din allierede over for producenten.

Sidst, men ikke mindst, så kan du stævne producenten. Altså at stille krav om erstatning for at få skiftet deres plader ud, alt betalt. Brug igen gerne en advokat til at skrive de kedelige breve med trusler.

Men der skal desværre ofte en del til at få dem ud og i gang. Jeg har en lignende sag, der har taget over et år nu, med skriverier frem og tilbage. Kør gerne lidt kort proces med skarpe trusler, ellers kan det trække meget langt ud.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden