Spørg Bolius

Nyt tagltag - vi synes det er for spraglet, men er afvigelserne i farve ok?

Kære Bolius

Vi har i 2018 fået lagt et rødt tegltag fra Randers Tegl på vores fritidshus. Vi ønskede en relativt ensartet tag, da vores røde murstenshus er lidt "urolig". Dog må vi konstatere, at taget er meget spraglet og flere steder syner teglstenene gule og ikke røde.

Det snedkerfirma, der har lagt taget, var i kontakt med teglværket, men uden at komme en løsning nærmere, blev vi overladt til selv at snakke med Randers Tegl.

Efter meget lang tids venten, har de nu meldt tilbage, at nuancerne i taget er indenfor det tilladte. Vi vil dog utrolig gerne have en uvildig vurdering af vores tag, så vi kan vurdere, om det er noget, vi skal arbejde videre med.

Vi håbet meget, at I vil give jeres besyv med om farvenuancerne på vores tag.

Med venlig hilsen

Anja og Steen 

Hej Anja og Steen

Det er altid lidt svært for mig at besvare denne slags sager over et brevkassesvar.

Det er dog et ret godt billede I har taget, og her syntes jeg bestemt at være enige med jer.

Billedet er ydermere så fint, at jeg nærmest herfra kan komme med min vurdering, samt et par gode eksempler.

Tagsten, og særligt lertegl uden nærmere overfladebehandling vil altid have lidt nuanceforskelle – nogle vil mene, at det hører til charmen og det smukke ved lertegl.

Så når man ser på tagets højre side, særligt den nederste halvdel, så vil jeg sige, at det er de nuanceforskelle der er, og som man skal kunne acceptere. Øverst i den højre halvdel begynder det at ”stikke lidt af”, men vi er måske stadigvæk inden for skiven.

Men de farveforskelle der på den venstre side af huset,kan efter min mening måske være uden for skiven. Her ser du ud på billedet som om at tagstenene så gule, at de stikker for meget ud. Og det samme ses lidt på midten.

Problemet med nye tagsten kan så være, at dem I kan få som erstatning, måske vil stikke endnu mere ud.

Jeg ville forsøge igen, og så kunne I evt. medtage en uvildig byggesagkyndig som kunne møde op sammen en repræsentant fra teglværket.

Der ER tolerancer, og hvis teglværket kan levere en teknisk erklæring, pjece eller lign. som viser lignende afvigelser så har de deres på det rene. Så kan man begynde at diskutere købelovgivning, om hvorvidt I er blevet informeret godt nok. Blev I ”advaret” forinden købet, at der kunne være tolerancer i denne mængde?

Du kan jo evt. prøve deres visuelle værktøjer, og sammenholde det med resultatet.

Jeg håber du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden