Oldfruens blanding mod stegefedt på væggen

Har du et køkken med stegefedt på væggen? Få oldfruens nemme, hjemmelavede blanding der effektivt fjerner fedt på væggen, grundigt testet på Marienborg og Gråsten Slot.

- Dette fif er godt til flisevægge, ståloverflader og vægge med vinyl. Hvis du har tapetvæg i køkkenet, skal du ikke bruge blandingen. På tapetvægge kan det være vanskeligt at få fedtpletter væk, da tapetet suger fedtet til sig. Her må du prøve at tørre af med en blød klud, råder oldfruen.

Oldfruens vidunderblanding er god, hvis der er stegefedt på din køkkenvæg, du ikke kan slippe af med. Foto: Jesper Elgård

Oldfruens vidunderblanding er god, hvis der er stegefedt på din køkkenvæg, du ikke kan slippe af med. Foto: Jesper Elgård

Lav denne blanding til afrensning af fedt

  • 2 dl vand
  • 2 dl husholdningseddike
  • 1 dl opvaskemiddel uden farve og parfume

Sådan fjerner du stegefedt fra væggen

  1. Smør blandingen på væggen med en gammel klud.
  2. Lad blandingen sidde i ca. en halv time.
  3. Skrub efter med en svamp, hvis fedtet sidder godt fast.
  4. Tør væggen af med en tør, blød klud.

Oldfruens rengøringsfilosofi

Tidligere oldfrue Grethe Henriksen sørgede i 19 år for, at Marienborg og siden Gråsten Slot var skinnende rene til glæde for en lang række kongelige og toppolitikere som Dronning Ingrid, Dronning Margrethe, Hillary Clinton, Poul Schlüter og Poul Nyrup.

Grethes filosofi er: - Hvorfor bruge masser af penge på dyre, opreklamerede rengøringsmidler, når du kan bruge de gammeldags fif og samtidig tage hensyn til miljøet.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab