Oldfruens fif til at fjerne pletter fra loftet

Har dit loft insektpletter eller misfarvning fra nikotin? Så prøv oldfruens enkle blanding, der kan fjerne de fleste pletter fra loftet.

Har dit loft pletter? Foto: Jesper Elgård

Har dit loft pletter? Foto: Jesper Elgård

Til den almindelige rengøring af lofter, kan du nøjes med at støve loftet af. Her er det smart at bruge en støvekost på en teleskopstang.

- Jeg anvender selv en "fussel", det er sønderjysk for en specialstøvekost, på vores høje lofter med kip, siger oldfruen.

LÆS OGSÅ: Lofter

Sådan fjerner du pletter fra loftet

- Jeg fjerner pletter fra loftet fra både nikotin, insekter og lignende med denne blanding, siger oldfruen:

  • 2 liter vand
  • 1 dl eddike
  • ½ dl opvaskemiddel

Skrub forsigtigt på pletten med en svamp dyppet i blandingen og tør efter med en ren klud.

Blandingen kan bruges til både træ- og gipslofter, men prøv dig frem og test for en sikkerheds skyld blandingen af på dit gipsloft, et sted, der ikke ses så tydeligt.

Oldfruens rengøringsfilosofi

Tidligere oldfrue Grethe Henriksen har i 19 år sørget for, at Marienborg og siden hen Gråsten Slot har været skinnende rene til glæde for en lang række kongelige og toppolitikere som Dronning Ingrid, Dronning Margrethe, Hillary Clinton, Poul Schlüter og Poul Nyrup.

Grethes filosofi er: - Hvorfor bruge masser af penge på dyre, opreklamerede rengøringsmidler, når du kan bruge de gammeldags fif og samtidig tage hensyn til miljøet.

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Grethe Henriksen, tidligere oldfrue, fagekspert

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab