Spørg Bolius

Ombygning andet sted i ejerforeningen har givet sætningsskader skader i min lejlighed - hvem har ansvaret?

Hej Bolius

 jeg har en ejerlejlighed i en ejendom med 10 andre ejerlejligheder.
I stueetagen har der det sidste år været ombygning, man har bl.a. brudt gulvet op, hvilket rystede i hele bygningen. Nu er der opstået sætningsskadet i min. tre lejligheder, vi er nervøse for at det bryder sig og fliserne i badeværelser løsner sig eller falder af.
Hvem dækker skaderne og skal vores fælles husforsikring i ejerforeningen informeres?
Har i ting vi skal være opmærksomme på?
Hvor langt tid skal vi vente, til skaderne er fremkommet alle steder?
Det her er jo noget der dukker op nye steder hele tiden.

Mette B

Hej Mette

Du/I skal selv sagt råbe op så hurtigt som muligt. Både overfor den aktuelle lejlighedsejer, og så til foreningen og dens bestyrelse. 

Ansvaret ligger hos dem som har ansvaret for byggeriet, og det starter hos bygherren, som i dette tilfælde er lejlighedsejeren. Så kan ansvaret gå videre til den udførende entreprenør, hvis de har handlet uforsvarligt, i deres arbejde.

Lejlighedsejeren har muligvis tegnet en entrepriseforsikring, som kunne hjælpe her. Men hvis ikke, så er det lejlighedsejeren som skal dække følgeskader i jeres andres lejligheder.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden