Spørg Bolius

Skal jeg forsikre håndværker ifm boligselskabets renovering af lejligheden?

I forbindelse med en større renovering i vores boligselskab, hvor alle boligblokke og 220 lejligheder skal istandsættes for 220 mill. har vi fået brev om, at vores egen forsikring skal dække, hvis en af firmaets ansatte, under arbejde i vores lejlighed, kommer til at lave en skade.

Mit forsikringsselskab afviser og oplyser, at byggeselskabet må have en erhvervsansvarsforsikring, som skal dække evt skader. Hvad siger I?

Hvis en håndværker utilsigtet ødelægger en PH lampe i loftet, rammer den med en stige el. andet, hvem betaler så? Min forsikring vil ikke, byggefirmat vil ikke, og jeg vil heller ikke, hvem betaler så? Bliver det et civilt søgsmål af mig?

Hilsen Jørgen

Hej Jørgen
 
Tak for din henvendelse.
 
I første omgang kigger man på, om skaden vil være omfattet af din egen forsikring og dernæst, om håndværkeren kan gøres ansvarlig, og om der er en erhvervsansvarsforsikring. Det vil altid være en konkret vurdering i den enkelte situation og derfor tænker jeg ikke, at håndværkeren på forhånd kan frasige sig ansvaret. 
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Anne Gaarde Slothuus, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden