Spørg Bolius

Bestemmer forsikringsselskabet hvilken håndværker vi skal bruge?

Kære Bolius

Vi har en forsikringssag på vores ejerbolig, da der er konstateret skimmelsvamp. Forsikringsselskabet har sendt opgaven i udbud til tre håndværkere. Håndværkeren, som har vundet opgaven, er gået i gang med arbejdet i huset. I den andledning har vi fået et par ideer til forbedring af huset, som vi tænker giver rigtig god mening at lave, når huset næsten står helt råt.

Vi har bedt håndværkeren om at give os tilbud på opgaverne. Her er vi meget forundrede over priserne, som næsten er det tredobbelte af, hvad vi finder rimeligt. Som vi ser sagen er vi i et dilemma, da det vil være yderst vanskeligt at hive en anden håndværker ind i processen, hvorfor vi har svært ved at presse prisen. Samtidig har forsikringsselskabet godkendt den pågældende håndværker, og vil derfor sandsynligvis henvise til, at det er i tråd med deres aftale.

Vi vil rigtig gerne have lavet forbedringerne ved huet, men nægter også at betale overpriser for det .... men ved virkelig ikke, hvordan vi kan løse dette dilemma, som vi befinder os i!?

Jette V

Kære Jette V

En forsikring er en aftale om at betale erstatning ved en dækningsberettiget skade.

Således kan selskabet ikke bestemme hvilken håndværker, der skal udbedre skaden.

Men ofte er erstatningen lig med det billigste tilbud, hvilket er lovligt.

Men det er altså jer som forsikringstagere, der bestemmer hvem i vil have indenfor dørene.

I jeres nuværende situation, kan i vælge at afslutte arbejdet med den håndværker der er i gang, og få opgjort hvor mange penge i så har ”til gode” for det resterende arbejde.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Marianne Zabell, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden