Spørg Bolius

Hvem skal betale skader efter manglende afdækning - håndværkeren mener vores forsikring, men den dækker ikke?

Hej Bolius

Vi var ved af få nyt tagpap på vores hus.

Tagdækkerne havde ikke dækket ordentlig af og vi vågnede om natten med at der kom masser af vand ned i flere af vores rum. Vi afdækker så god vi kan i løbet af natten, sætter masser af spande osv. op og tørrer op hele natten.

Næste morgen kommer håndværkerne og er meget flove og siger der er ingen trivl det er vores fejl og der ringer efter skadeservice, som kommer tager billeder og sætter en affuger op i gangen.

vi anmelder skaden til vort forsikrings selskab som afviser at dække skade pga af det er skad som de ikke vil dækker og der er håndværkernes fejl at skaden opstår.

Nu er siger håndværker viksomheden at det er vores forskring der skal udbeder skaden og så betaler deres forsikring. Dette vil vores forsikring ikke.

håndværker firmaet har sendt en fugt mand der siger at der er masser af fugt i 3 rum med trægulve, desuden er der 3 vægge med fugt som også bør skiftes (gibsvægge). Der er fugt i vores beton vægge og loft der er af beton. Vi kan ikke få udleveret fugt rapporten da det er håndværker firmaet der har betalt for dette.

Vi kan ikke komme vidre med vores håndværker hvordan forholder vi os. Vi har et hjem med masser af vandskade og ingen der udbedre disse skader.

Venlkig hilsen Helle B

Hej Helle B

Kedeligt tilfælde, men desværre ikke helt ualmindeligt forekommende.

Inden man går i gang med en større ombygning, reparation eller lignende skal forholdet anmeldes til husforsikringen der herefter tager stilling til om der skal tegnes en udvidelse af forsikringen, eventuelt entreprise forsikring, eller på hvilke betingelser den kan fortsætte.

Sker skaden erstatter forsikringen. Har man undladt at anmelde ”ombygningen” er der således ingen dækning.

Nu er det i så fald sådan at har håndværkeren begået en ansvarspådragende fejl, f.eks ved at have foretaget en mangelfuld afdækning, bliver han ansvarlig og hans erhvervsansvarsforsikring involveret og skal erstatte skaderne.

Det er rigtigt at det normale er at hvis ejers husforsikring har betalt for udbedring af skaderne vil denne søge regres imod håndværkernes ansvarsforsikring, men at der ikke er dækning på husforsikringen, fordi ombygningen ikke har været anmeldt, betyder selvfølgelig ikke at håndværkeren ikke bliver ansvarlig, husejeren får i så fald bare bøvlet med selv at skulle slås med håndværkeren og dennes erhvervsansvarsforsikring.

Det kan varmt anbefales at den uheldige husejer kontakter en bygge sagkyndig der kan bistå med at få udbedret skaderne på korrekt faglig vis og muligvis også en advokat der kan hjælpe ham imod en genstridig håndværker. Husforsikringen har sikkert retshjælpdækning.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden