Spørg Bolius

Råd og svamp i bjælkehuset - hvordan sikre vi os at forsikringens dækker og udbedrer skaden korrekt?

Hej.

Vi står i den situation at vores bjælkehus er angrebet diverse steder af korkhat og efterfølgende har fået råd skader. Vi har fået foretaget prøver som teknologisk institut har analyseret og efterfølgende er sagen igen meldt til vores forsikringsselskab.

De afviste oprindeligt skaden sidste år som råd (ikke dækket af vores police). Vi har haft kontakt til en tømrer igennem forløbet som har været os behjælpelige med at få fat i vores forsikringsselskab og sætte sagen i gang på ny. Han er så blevet bedt om at komme med tilbud om udbedring. Forsikringsselskabet har også bedt 2 andre tømrerfirmaer om at komme med tilbud om udbedring. Problematikken opstår i forskellene på udbedringerne af skaderne.

"Vores" tømrer afgiver et tilbud der er mere omfattende og 5 x så dyrt som de andre 2, som til forveksling ligner hinanden prismæssigt. Tømreren som vi har kontakt til, har en del erfaring i lignende skader fra huse af samme producent, og dermed har vi tillid til at tilbuddet han har afgivet, er en afspejling af hvad der skal til for at svampen ikke dukker op igen de steder der bliver repareret. De ene af de parter som forsikringen har kontaktet i forhold til tilbud, har ikke engang været at besigtige skaderne. Taksatoren fra forsikringen har meldt at vores police vil efterfølgende blive ændret så der ikke længere kan søges dækning for svampe skader. Vi kan komme til at stå med et hus der vil koste mange penge på sigt hvis ikke vi griber situationen korrekt an fra starten af.

Det vi har brug for at vide, er hvordan vi sikrer os at skaden bliver udbedret fyldestgørende i denne omgang, så vi er sikre på at der ikke opstår nye angreb. Vi er kommet i tvivl om udbedringen da der er så store forskelle i de tilbud der er givet omkring reparationen. Der blev taget prøver fra forsikringens side som er blevet analyseret ved Goritas og de har nu også påvist korkhat i 4 ud af 6 prøver taget forskellige steder på huset. Svampeangrebene forefindes umiddelbart i de udvendige samlinger, hvor ydervæggene mødes eller hvor de indvendige skillevægge gennemføres ydervæggen. Vi ved ikke hvad der findes inde bagved når de begynder at skille det ad. Det vi i bund og grund søger er rådgivning i den rette reparation og evt. fremtidig bekæmpelse. Reparationen er vel dækket af forsikringen eller hvad? Hvis det bliver skrevet ud af vores police, så er vi også selv ansvarlig for det?
Venlig hilsen M C

Hej med jer

Det er en meget klassisk situation med forsikringer. 

De finder nogle som kan tilbyde det meget billigt, og så lader de disse tilbud være retningsgivende for hvad de vil tilbyde at dække.

Det kan være ekstremt frustrerende for husejere at stå med dette, hvor alle alarmklokken ringer, overfor de “andre” som har givet tilbud - eksempelvis uden at besigtige forholdene. Det er yderst uprofessionelt.

Der er ikke andet for, end at hyre jer en byggeteknisk rådgiver, (viden om råd og svamp) til at varetage jeres interesser. Man sikrer sig den rigtige udbedring ved, at det er en rådgiver som fastsætter omfanget af udbedringerne, (sammen med taksatoren) og så er det DENNE udbedring der skal gives pris på. På den måde giver alle pris/tilbud på den nøjagtig samme opgave. Og det kan så godt være at de er billigere end jeres egen tømrer, men de skal stadigvæk lave det samme. Og hvordan sikrer man sig så at de laver det korrekt, ved at have en rådgiver som fører tilsyn undervejs!

Dette bør I forslå jeres forsikring, som bør acceptere og dække, at der skal rådgiver på til dette arbejde. Rådgiveren kan så læne sig op ad jeres dygtige tømrers beskrivelser.

Jeg ønsker jer held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden