Spørg Bolius

Opbevaring i helt skur – men tøj og klapvogn lugter af mug?

Hej Bolius,

vi bor i et ca 3 år gammelt boligforenings rækkehus, hvor der er et tilhørende skur.

Skuret har ventilations "åbninger", men alligevel dannes der muglignende pletter på de ting fx hynder til havemøbler, der opbevares i skuret. Vores datter og svigersøn er lige flyttet i et nyt lejet rækkehus, de har tilsvarende problemer, også med ventilation. Deres klapvogn mm bliver mugramt.

Kan det virkeligt være rigtigt, at det skal være normen i Danmark idag, at skure skal være mug befængte?

venlige hilsener

Sten

Hej

Mug eller skimmelsvamp opstår når der er fugt til stede.

Inde i vores boliger er der varme. Varmen sørger for at fugten minimeres. Har man et udendørs skur er der ingen varme og der vil altid kunne opstå fugt i uopvarmet rum.

Fugten kan minimeres ved at der etableres god ventilation, nærmest gennemtræk. Men der vil nok stadig være fugt. Det danske vejer er i høj grad fugtigt og køligt. Og det giver skimmelsvamp/mug.

Der er ikke så meget at gøre ved det. Man kan ikke opbevare tøj mv i skure uden, at der er en stor risiko for at der komme mug. Man kan forsøge at pakke tingene ind i helt tætte plastposer eller kasser. Men risikoen for mug/skimmelsvamp vil altid være der. Opbevaring i uopvarmede tagrum, i uopvarmede krybekælder og kælder vil ligeledes kunne give skimmelvækst/mug på tekstiler, papir mv. Så det er ikke konstruktionen af skuret det er galt med. Det er vejret i Danmark, som bare er fugtigt og køligt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden