Spørg Bolius

Oprindeligt fladt tagpaptag dækket at stålpladetag med hældning - er der risiko ved at købe huset?

Hej Bolius

En 60er villa vi gerne vil købe. Der har oprindeligt været built-up tag, som er bibeholdt, så man egentlig går ovenpå det gamle tag/tagpap på loftet. Der er efterfølgende lavet saddeltag(decra stålplader) uden undertag, direkte ovenpå det oprindelige. En form for dobbelttag, kan man msåke sige. Er der noget her man skal være særligt opmærksom på???

Der er ingen bemærkninger omkring det i tilstandsrapporten, udover at afkastkanaler skal isoleres og laves bedre. (+10 år på levetid står der i tilstandsrapporten) Jeg har målt fugt i træet og besigtiget det. Det ser frisk ud, og ingen store udsving i fugt. Dog er der kondens på indersiden af pladerne og enkelte steder dråbedannelse.

mvh Mikael J

Hej Mikael

Det er ikke min yndlings løsning med dette, men det er hverken ulovligt eller decideret forkert.

Det gamle tag har holdt vand ude længe, og det vil dermed også sikre imod kondensvand fra ståltaget.

Ofte laves der dog nogle lidt uhensigtsmæssige gennembrydninger i det gamle loft, fra rørgennemføringer, loftslemme mv. Og hvis disse ikke er vandtætte, kan der være en lille risiko for vandindtrængning her; HVIS der skulle komme større mængder kondensvand eller fygesne mv.

Stålplader giver en del kondensvand. Det betyder ikke noget som sådan, men der bliver fugtigt oppe på sådanne lofter, og derfor skal ventilationen være god, så fugten kan tørre ud.

Videre kan loftet ikke altid bruges som alm. opbevaringsloft pga. drypperiet. Det vil ødelægge indbo, som ikke er pakket ind, og pga. fugten vil kufferter, maddresser, papkasser og lign. blive fugtigt, jordslået/muggent.

Men ellers er det okay.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden