Spørg Bolius

Overtaget hus med fejlfri el-rapport, men kan ikke vaske tøj og koge vand samtidig - er det en skjult fejl?

Hej Bolius

Vi har overtaget et hus uden nogen særlige anmærkninger i elrapporten, en nu viser det sig, at elkogeren ikke kan bruges i køkkenet, når vaskemaskinen kører.

Tæller det som en skjult fejl ved overtagelse, at det ikke er oplyst at en eltavle er for lille til et hus?

Der er desuden påbegyndt elarbejde, der heller ikke er oplyst noget om. Burde dette ikke også være nævnt i købsaftale og/eller elrapport?

vh Claus

Hej Claus

Hvad der skyldes, at elkoger og vaskemaskine ikke kan køre samtidig ved jeg ikke. Det er I nød til at få undersøgt. Det er ligeledes svært for mig, at vurdere om det burde have stået i elinstallationsrapporten. Den er stikprøve-baseret og gennemgår derfor ikke alle installationer.

Det er husets størrelse og alder, der afgør hvor stor eltavlen skal være, hvor mange lysgrupper der skal være. Er dette angivet forkert i elinstallationsrapporten, er det selvfølgelig en fejl.

Er der påbegyndt elarbejde i et rum eller en del af huset, skal det noteres i hvilke rum hvor der mangler færdiggørelse.

Uden at have set jeres hus og elinstallationsrapporten, kan jeg ikke afgøre om den er i orden eller fejlbehæftet. Jeg vil derfor anbefale, I kontakter en elinstallatør med et godt kendskab til elinstallationsrapporterne og får lavet en gennemgang af installationerne.

Er der fejl i rapporten, kan I klage til den, der har lavet den. Alle fejl kunne have haft betydning for jeres forhandling med sælger om fx afslag i prisen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden