Spørg Bolius

parkering på egen grund ved fritliggende enfamiliehusuhs

Jeg har købt et hus fra 1930 og skal til at anlægge ny have og nedrive gammel garage. Hvor mange p-pladser skal der indrettes på grunden? Så vidt jeg husker var der for mange år siden et krav om 2 p-pladser pr. bolig i villakvarterer.
Der er i dag garage til 1 bil og mellem vejskel og garagen ca 5 m med plads til endnu en bil. Skal det samlede p-areal opretholdes eller kan man nøjes med en p-plads på grunden?

Mvh Hans S.

Kære Hans S.
Der kan i Kommune- eller Lokalplaner være forskellige krav til både antal og udformning af parkeringspladser på grunde i området. Der kan også være servitutter på grunden eller bestemmelser i grundejerforeningen der gælder for din grund.
Ofte vil det være sådan at der skal anlægges en plads og udlægges areal til en mere - men hvad der gælder for din grund må du undersøge. Du kan på din kommunes hjemmeside se hvilke lokalplaner m.v. der gælder for din grund og i dit skøde se om der er servitutter.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden