Spørg Bolius

Placering af drivhus på skrånende terræn

Hej - Vi har en grund der skråner kraftigt ned imod naboen de sidste 2,5 meter til skel. Men aner simpelthen ikke hvordan jeg må placere et drivhus, for jorden regulerer så meget, at hvis jeg sætter det på høj sokkel 1,5 meter inde og det er lavere end 2,5 meter ( selve drivhuset) rager det jo teoretisk længere op målt nede skel/hækken… men hvad må man og hvor tæller hvad fra ? 

Vores primære grund ligger væsentlig over naboens niveau.

Vh Kristina

Hej Kristina

I jeres tilfælde er det nok nødvendigt at der fra kommunens side afsættes et niveauplan.

Se mere her: Administrative bestemmelser (§ 1 - § 47) | BR18 (bygningsreglementet.dk)

Af vejledningen fremgår: "Placeres bebyggelsen på et skrånende terræn eller terræn med større niveauforskelle måles fra et eller flere niveauplaner fastsat af kommunen. I de tilfælde, hvor kommunen skal fastsætte et eller flere niveauplan, vil der være krav om byggetilladelse. Såfremt højden målt fra lodret terræn ikke overstiger de i byggeretten fastsætte grænser for højde samt afstand til skel, kan bebyggelsen opføres uden fastsættelse af niveauplaner."

Så jeg vil råde dig til at rette henvendelse til kommunen. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden