Spørg Bolius

Planter på altanen, hvordan med gødning?

Jeg har 2 altaner og kan ikke skifte jorden i krukkerne hvert år. Så hvor meget skal jeg gøde krukkerne og hvornår skal jeg begynde. Jeg plantende sidste år en blåbær, en minisyren og to mini-hortensia'er. De kunne både tåle blæst, varme og sol. De har overvintret bagerst på altanen. De får kun lidt regnvejr, da altanerne er næsten er overdækket. VH Annette 4. sal

Hej Annette

De nævnte buske er ikke særligt gødningskrævende. De trives alle i en god pottejord. Mine erfaringer har lært mig at det ikke er nødvendigt at skifte jorden hvert år i så store krukker.

Jeg vil anbefale at du vander med flydende gødning i hele sæsonen. Køb en flaske flydende gødning og anvend denne i hele sæsonen. Læs brugsanvisningen grundigt.

Hvis doseringen og vandings hyppigheden overholdes, risikerer du ikke at overdosere. Du kan evt. ca. hvert 3. år løfte planterne op og skrabe lidt af det yderste af jordklumpen og erstatte den gamle jord, med lidt ny jord. Planterne trives bedre hvis du løsner det øverste jordlag nogle gange i løbet af vækstsæsonen fra april til oktober.
Du kan vande med gødningsvand i perioden april-august. Hvis der gødningsvandes senere end august, så vil planterne fortsætte med at vokse og de når ikke at danne mere vedagtige skud. Urteagtige skud har sværere ved at klare frosten. Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen
John Henriksen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden