Spørg Bolius

Pletter på gulvbrædder kom efter vi lakerede gulvet - er det skimmelsvamp?

Hej,

Vi flyttede ind i et hus fra 60-tallet for nogle måneder siden. Vi fik huset renoveret, og de slibte og lakerede gulvet bland andet. Efter renoveringen var det fuktig i huset og vi prøvede at lufte ud så meget som muligt. Vi tror også at ventilationen i huset ikke er nok, og det skal vi få undersøgt.

Men vi har fundet noget der ligner skimmelsvamppletter. Jeg vedhæfter et billede, det virker ikke som at jeg kan vedhæfte flere. Måske har dette opstået da de lakerede gulvene og at der måske ikke fået tid til at tørre. Eller så er der måske et større problemer i grunden. Hvad siger I til dette? Der er to forskellige pletter. Det ser ud som små blåskimmelpletter under lakeringen og måske sortskimmel (se billede) som er mere udbredt og pletterne er meget mere tætte på hinanden.

venlig hilsen Annelie

Hej Annelie 

Jeg må indrømme at det ser mærkeligt ud, og som udgangspunkt burde gulvbrædderne jo ikke blive fugtige af at blive slebet og lakeret.

Så der er nok tale om en fugtpåvirkning et andet sted fra.

Jeg har før hørt om gulve der igennem mange år, som her, ikke havde nogle problemer med fugt, fordi gulvet var olieret eller ubehandlet. Og så efter en lakering, (som er en mere lukket overflade) kan der opstå problemer med fugt, fordi træet ikke længere kan komme af med fugten på samme måde, med en lukket overflade.

Jeg må nok anbefale jer, at få en fugttekniker/fugtsagkyndig/byggesagkyndig ud for at undersøge forholdet nærmere. Det ser mærkeligt ud, og jeg kan ikke herfra ud fra det ene billede se hvad der skulle være galt.

Der kan også bare være tale om nogle misfarvninger som er blevet indlejret i træets overflade, pga. en dårlig afrensning efter slibningen. Men det ligner også en form for fugtskade…

Held og lykke med det

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden