Spørg Bolius

Projekt køb, hvor længe skal vi vente på afleverings rapport og udbedring af mangler?

Hej Bolius,

Min kæreste og jeg har for nyligt købt et projektbyggeri og overtog huset den 28. april 2017. Vi havde en byggesagkyndig med til at gennemgå huset, da det skulle afleveres, og i den anledning blev der udarbejdet en afleveringsrapport, hvor der blev noteret, hvad der skulle udbedres, og hvad vi tilbageholdte penge for.

Problemet er, at vi aldrig har modtaget nogen kopi af denne rapport, og nu har vi en stridighed omkring, om en specifik udbedring/montering var med på listen. Er der nogen lovgivning omkring, at en kopi af denne rapport skal være i hænderne på køber inden 10 arbejdsdage?

Pft. for svar.

Simon D

Hej Simon

Jeg kender desværre ikke til en sådan decideret lovgivning der skulle sikre leveringsfristen af et sådant dokument. Det lyder dog som en underlig situation, at I ikke har fået mangellisten med det samme, eller inden for meget kort tid. Det er bestemt kutyme i disse digitale tider, at man enten får den udleveret den udskrevet efter endt gennemgang, eller på mail med det samme.

Rådgivere dømmes oftest efter ABR89 som er et sæt standard betingelser som man normalt skal agere efter som rådgiver. I afsnit 6.1 står der noget om forsinkelser, og man kan eksempelvis aftale dagboder. Og hvis der ikke er aftalt dagboder, så er det erstatning af efter dansk rets almindelige regler, som er, at hvis denne forsinkelse har givet jer økonomiske tab, så er han/hun ansvarlig for dette.

 

Så hvis det kan bevises, at denne forsinkelse eller anden forsømmelse i rådgiverens arbejde, nu er skyld i at I ikke kan påtale en fejl/mangel, så kan rådgivere reelt gøres ansvarlig for det.

Nu kender jeg dog ikke lige detaljerne i det, men er der en fejl/mangel som ikke kan henvises til jer selv, (ridser etc.) så har jeg svært ved at se,  at en entreprenør kan løbe fra den.

Håber svaret kan bruges. Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden