Spørg Bolius

Renovering badeværelse fra 1968, kan der være asbest i det støbte betongulv?

Hej Bolius

Vi er ved at få lavet nyt badeværelse i vores hus fra 1968 og i den forbindelse har mureren hakket det gamle beton gulv op på badeværelset og også lidt i køkkenet i forbindelse med en rørskade..

Nu kommer jeg så til at tænke på, om der er asbest i det gamle gulv ?

Og om mureren har gjort det korrekt, så vi ikke er i fare.. Hvad er den korrekte måde at fjerne sådan et gulv på?

Hilsen Steffen

Kære Steffen

Det er ikke til at sige, om der asbest i gulvet, men det er muligt når gulvet er udført mellem 1920 og 1980, så dette skulle have været undersøgt, inden arbejdet gik i gang.
Du skal være opmærksom på at fliseklæb fra 1980 og tidligere også kan indeholde asbest

Hvis det støbte gulv eller fliseklæben indeholder asbest, skal det fjernes af et firma, som er godkendt til at arbejde med asbest. Disse skal nemlig overholde en række omfattende sikkerhedsforanstaltninger og arbejdsmiljøregler, for at sikre at ingen indånder de små asbestfibre, der kan frigives, når man hugger gulvet op.

Du må høre mureren, om det er undersøgt, og ellers skal i få foretaget en asbest analyse. Typisk foregår det ved, at man sender en tapeprøve med støv ind til et laboratorium, som så undersøger om der er asbestfibre i støvet.

Læs mere her: Asbest i boliger.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden